Guldfireren scorede guld til EM

Den danske letvægtsfirer i roning har ikke fået tilnavnet guldfireren for ingenting. Og selv om der har været udskiftning i båden efter sidste sommers olympiske lege i London, hvor det blev til bronze, er der stadig masser af fart i båden.

Så meget, at den nye besætning søndag sikrede sig guld ved EM i Spanien.

I Sevilla leverede kvartetten Morten Jørgensen, Kasper Winther, Jacob Barsøe og Jacob Larsen en flot præstation i finalen og vandt med en hel bådlængde ned til Tjekkiet og Frankrig.

Det var første EM-guld til båden siden europamesterskabet blev sat i søen i 2007, og det var samtidig guldfirerens første større opgave efter afskeden med den menneskelige turbomotor Eskild Ebbesen, der trak sig tilbage efter OL i London efter en menneskealder i guldfireren. Men det ser altså ikke ud til at betyde noget for bådens konkurrenceevne på højeste plan.

- Det er super fedt at blive europamester. Vi er kommet sent i gang med sæsonen her efter OL på grund af Mortens skade, og vi har kun roet sammen i tre uger, men har hurtigt fundet en god rytme sammen, og det er meget tilfredsstillende efter så kort tid. Vi mangler stadig lidt på formen, så det bliver noget hårdt til sidst i modvinden, men det kan vi heldigvis gøre noget ved frem mod VM i Korea om tre måneder, og det skal vi nok nå, siger Jacob Barsøe

Der var også EM-guld til Henrik Stephansen i letvægts-singlesculler. Han vandt i fornem stil over Fraga fra Portugal og Koch fra Tyskland. Og der var endda plads til et dansk uheld undervejs i finalen.- Jeg fik en god start og trak hurtigt en bådsspids fra, men desværre ramte en bølge min åre efter 15-20 tag, så den smuttede ud af min hånd. Jeg fik heldigvis hurtigt fat i åren og kom i gang igen, men jeg mistede det forspring, jeg lige havde fået, og så lå Fraga og jeg side om side indtil jeg stille og roligt trak fra ned over banen, fortæller Henrik Stephansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip