Guldhåbet lever: Kvartet i EM-finalen i bedste tid

Den danske holdkap i 4 x 50 meter medley har hele ugen drømt om, at de søndag aften skal kåres som europamestre i disciplinen, og det håb lever bestemt.

Den danske kvartet bestående af Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume, Jeanette Ottesen og Rikke Møller Pedersen svømmede søndag formiddag indledende heat og svømmede sig i finalen i bedste tid.

1.45,92 minut lød tiden, der også er ny dansk rekord. Det lover godt forud for finalen, og alt andet end guld vil være en skuffelse. Holdkappen var måske den allerstørste danske guldfavorit forud for EM i Herning.

- Det var et ganske udmærket morgenløb. Der var ikke nogen af os, der svømmede os helt ud, så jeg tror stadig, der er lidt energi til i aften, siger Jeanette Ottesen, og suppleres af Pernille Blume, der svømmede det danske hold i mål:

- Det gik rigtig godt, og jeg er glad for, jeg kunne lukke af på en god måde, siger hun.

Dermed er der lagt op til duel med de formodede værste konkurrenter fra Sverige, der avancerede i en beskeden tid - og uden tvivl har gemt krudtet til søndag aften.

Samtidig bliver det aftenens sidste løb, og danskerne har dermed muligheden for at lukke mesterskabet af på bedste vis.

- Det vil være fantastisk at slutte det hele godt af, så der bare kan jubles og krammes. Det kan blive rigtig godt, smiler Rikke Møller Pedersen.

Ellers var der ikke det store at råbe hurra for søndag formiddag set med danske briller. I herrernes 200 meter fri var Mads Glæsner bedste dansker i tiden 1.46,68 minut.

Frans Johannessen var halvandet sekund langsommere og Magnus Westermann mere end tre sekunder langsommere end Glæsner. Ingen af danskerne avancerede.

I 200 meter ryg hos kvinderne svømmede Sarah Bro ikke op til det forventede. 2.13,35 blev tiden, og hun var ikke i nærheden af at avancere.

De danske herrer svømmede 4 x 50 fri i tiden 1.28,95 minut rakte ikke for danskerne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip