Guvernør accepterer parløb og kalder Trump fremragende

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

Alene muligheden for, at Hillary Clinton kan blive præsident, er en god grund til, at Mike Pence ønsker posten som vicepræsident.

Det forklarer Pence, som er delstaten Indianas guvernør, efter at den republikanske præsidentkandidat Donald Trump lørdag officielt har præsenteret ham som makker.

- Donald Trump er en god mand, og han vil blive en fremragende præsident for Amerikas Forenede Stater.

- Jeg accepterer din invitation til at stille op - og fungere - som vicepræsident i USA, siger Mike Pence efter Trumps præsentation.

Den republikanske præsidentkandidat kalder Pence for en mand med en ærlig og ærefuld karakter.

At Trump valgte Mike Pence, kom ikke uventet. Allerede torsdag begyndte amerikanske medier at citere flere unavngivne kilder i Det Republikanske Parti for oplysningen.

Spekulationer har især svirret de seneste dage, efter at Trump spiste middag med Pence tirsdag aften. De to republikanere holdt valgmøde sammen i Indiana den dag.

Trump er endnu ikke formelt nomineret som sit partis præsidentkandidat. Det ventes han at blive, når Republikanerne fra på mandag samles til partikonvent i Ohio.

Blandt de andre republikanske navne, som Trump har overvejet som makker ved valget, er New Jerseys guvernør, Chris Christie, senator Jeff Sessions fra Alabama og det mangeårige kongresmedlem Newt Gingrich, skriver amerikanske medier.

/ritzau/