Guvernør Kasich vinder på hjemmebane foran Trump

Ohio-guvernør John Kasich har ifølge CNN vundet sin hjemstat foran Donald Trump under Republikanernes primærvalg.

Med 19 procent af stemmerne talt op førte John Kasich komfortabelt nok til, at CNN og flere andre amerikanske medier erklærede ham for vinder.

Kasich får omkring 43 procent af stemmerne, mens Donald Trump får cirka 37 procent.

Senator Ted Cruz har 14,4 procent, mens Marco Rubio, der tidligere på aftenen droppede ud af ræset efter et klart nederlag i sin hjemstat Florida, kun har 3,1 procent.

- Det er en stor glæde at vide, at Ohio tror på mig. Jeg må sige til befolkningen i Ohio, at jeg elsker jer. Jeg har altid troet på jer. I tror på, at vi igen kan have jobsikkerhed, stigende lønninger og et bedre Amerika for vores børn, siger Kasich i en tale efter sejren.

John Kasich har længe været afskrevet efter en dårlig start på primærvalgene. Ohio er den første stat, guvernøren vinder, men da han får alle 66 delegerede med fra Ohio, lever hans håb om at blive præsident stadig.

Tidligere på måneden fik guvernøren tiltrængt hjælp fra den aldrende actionhelt og tidligere guvernør i Californien Arnold Schwarzenegger, der er en særdeles vellidt skikkelse hos mange republikanere.

Den tidligere republikanske præsidentkandidat Mitt Romney valgte også mandag at deltage i John Kasichs kampagne for at stække Donald Trumps muligheder for at vinde i Ohio, der traditionelt er en af de afgørende svingstater, der afgør præsidentvalget.

Det kræver 1237 delegerede at vinde nomineringen hos Republikanerne.

Inden primærvalgene tirsdag havde Donald Trump ifølge New York Times 469 delegerede mod Ted Cruz' 369, Marco Rubios 163 og John Kasichs 63.

Trump vandt tidligere på aftenen staten Florida, der sikrer ham 99 delegerede. Han er dermed stadig i klar førerposition i ræset om at blive Republikanernes præsidentkandidat.

Ifølge Fox News vinder Trump også i delstaten North Carolina.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip