Gymnasiedrab i Hillerød koster 17-årig otte års fængsel

Den 17-årige Abdiqani Farah Hama Ismail skal tilbringe de næste otte år i fængsel, efter at han i november 2015 dræbte en jævnaldrende gymnasieelev med et knivstik i hjertet.

Dommen er afsagt fredag formiddag af Retten i Hillerød, som med afgørelsen har valgt at følge anklager Tina Davidsens anbefaling om netop otte års fængsel.

Som udgangspunkt straffes drab med fængsel i 12 år. Men både anklager og forsvarer var enige om, at gerningsmandens unge alder udgør en formildende omstændighed.

Abdiqani Farah Jama Ismail var kun 16 år gammel, da han en tirsdag eftermiddag blev uvenner med den 17-årige Mads Skjoldsøge på gågaden i Hillerød.

I de følgende dage eskalerede skænderiet på Facebook, og de to aftalte at mødes for at afslutte fjendskabet "mand til mand". Det endte dog med et drab, da Abdiqani Farah Hama Ismail medbragte en kniv, som han stak i brystet af Mads Skjoldsøge.

Han døde få timer senere på Rigshospitalet, da stikket ramte hans hjerte.

Under retssagen har forsvarsadvokat Jesper Thygesen argumenteret for, at hans klient ikke havde til hensigt at dræbe. Men den udlægning var retten ikke enig i.

Efter beslutningen om at kende den 17-årige skyldig i manddrab, anbefalede advokaten en dom på syv års fængsel, men også her gik det anklagerens vej.

Den dømte har valgt at anke afgørelsen til landsretten.

/ritzau/

Dagens Gossip