Gymnasiedrab i Hillerød koster 17-årig otte års fængsel

Den 17-årige Abdiqani Farah Jama Ismail idømmes otte års fængsel, efter han i november 2015 dræbte en jævnaldrende gymnasieelev med et knivstik i hjertet.

Dommen er afsagt fredag af Retten i Hillerød, som med afgørelsen har valgt at følge anklager Tina Davidsens anbefaling om netop otte års fængsel.

Som udgangspunkt straffes drab med fængsel i 12 år. Men både anklager og forsvarer var enige om, at gerningsmandens unge alder udgør en formildende omstændighed.

Abdiqani Farah Jama Ismail var kun 16 år gammel, da han en tirsdag eftermiddag blev uvenner med den 17-årige Mads Skjoldsøge på gågaden i Hillerød.

I de følgende dage eskalerede skænderiet på Facebook, og de to aftalte at mødes for at afslutte fjendskabet "mand til mand" torsdag eftermiddag.

Det endte dog med et drab, da Abdiqani Farah Hama Ismail til mødet medbragte en kniv, som han stak i brystet af Mads Skjoldsøge.

Han døde få timer senere på Rigshospitalet, da stikket ramte hans hjerte.

Flere vidner har forklaret, hvordan Abdiqani Farah Jama Ismail i dagene op til drabet forsøgte at anskaffe en kniv. Blandt andet derfor mente retten, at den dømte havde til hensigt at dræbe.

Den 17-årige har derimod forklaret, at han kun havde anskaffet kniven af frygt for sin modstander, og at han ikke troede, at Mads Skjoldsøge ville dø af et enkelt knivstik i brystet. Men den udlægning var retten ikke enig i.

Efter beslutningen om at kende den 17-årige skyldig i manddrab, anbefalede forsvarsadvokat Jesper Thygesen en dom på syv års fængsel, men også her gik det anklagerens vej.

Den dømte har valgt at anke afgørelsen til landsretten.

/ritzau/

Dagens Gossip