Gymnasieelever i Esbjerg mødte Steen Bocian

I lighed med Esbjergs øvrige gymnasier har Teknisk Gymnasium Esbjerg haft besøg af standup-komikere og musikere. Men i går var gæsten af en ganske anden og mere seriøs karakter - og det samme var emnet.

Det var nemlig cheføkonom i Danske Bank, Steen Bocian, der havde sagt ja til at lægge vejen forbi Teknisk Gymnasium Esbjerg for at gøre tredje-års eleverne klogere på den økonomiske situation og udvikling i Danmark og resten af verden.

Eleverne fra de fem 3.g-klasser fik i den grad opdateret deres samfundsmæssige viden af en af de mest citerede økonomer herhjemme. På professionel vis berettede han om sammenhængen mellem Danmarks og de andre europæiske landes økonomiske recessioner og finanskrisen.

- Han var rigtig god til at ramme målgruppen med hensyn til sprog og ordvalg. Især de elever, der enten har samfundsfag på b-niveau eller erhvervsøkonomi på c-niveau, fik noget ud af økonomens redegørelse for den aktuelle økonomiske situation, som den ser ud lige nu, vurderer underviser på Teknisk Gymnasium Esbjerg, cand. mag i engelsk, historie og samfundsfag, Michael Fallesen.

De lyttende elever fik efter en lille times oplæg mulighed for at stille et par spørgsmål.

 

Dagens Gossip