Gymnasieelever mangler vejledning

Hele to tredjedele af eleverne i 3.g har ikke fået individuel vejledning i studievalg fra studievejledere, der i dag er samlet på regionale studievalgscentre.

Det er et problem, da gymnasieeleverne derved kan mangle vejledning i, hvilke krav de skal opfylde, for at blive optaget på drømmestudiet efter gymnasiet, og 10.000 studieansøgere er netop blevet afvist, fordi de ikke levede op til kravene på de videregående uddannelser.

»Når gymnasieeleverne ikke har talt med en vejleder, foregår studievalget i blinde. Det går hårdest ud over de elever, som har mest brug for vejledning,« siger Phillip Dimsits, der er formand for DGS.

Han vil nu opfordre politikerne til at sikre en vejleder på gymnasierne, så eleverne kan være rustede til at søge en uddannelse, skriver avisen.

I dag er der studievejledere på gymnasierne en til to timer om ugen, og eleverne skal selv henvende sig, hvis de har spørgsmål. Det er ikke nok, mener Phillip Dimsits.

Formanden for Studievalgs Centerlederforening, Per Krabbe Mølgaard, genkender konklusionerne i undersøgelsen.

»I den bedste af alle verdener ville vi gerne give mere individuel vejledning. Med de penge, vi har fået at gøre det for, kan det simpelthen ikke lade sig gøre,« siger han til Politiken.

Regeringspartiet SF er klar til at styrke vejledningen af de studerende:

»Vi må erkende, at det ikke er godt nok,« siger SFs uddannelsesordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) siger til Politiken, at han forventer, at Studievalgscentrene kan løse opgaverne med de nuværende midler.

»Alle skal have mulighed for at få individuel vejledning, men det er ikke alle, der har behovet,« siger han og erkender, at 10.000 afviste på grund af manglende viden om adgangskrav er for mange, hvorfor det ifølge ministeren skal undersøges, hvordan tallet kan nedbringes.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip