Gymnasieelever og lærere raser over besparelser

Et såkaldt "omprioriteringsbidrag" - altså besparelser - på to procent årligt fra de gymnasiale uddannelser skal være med til at finansiere det politiforlig, som regeringen netop er blevet enig med de øvrige borgerlige partier samt Socialdemokraterne om.

Og det vækker stor kritik fra både gymnasieelever og gymnasielærere.

- Det er virkelig frygteligt. De har solgt fremtiden, de har solgt ungdommen. Det, synes vi, er hamrende uambitiøst, siger Veronika Schultz, der er forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Uholdbart og uforståeligt, lyder det fra Annette Nordstrøm Hansen, formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

- De veluddannede unge skal bidrage til at sikre et konkurrencedygtigt erhvervsliv. Det opnår partierne ikke ved at skære ned på uddannelserne og skade kvaliteten, skriver hun i en pressemeddelelse.

Særligt skuffede er eleverne og lærerne over, at Socialdemokraterne har accepteret besparelserne på ungdomsuddannelserne.

- Det er grotesk, at Socialdemokraterne går med i et politiforlig, der blandt andet finansieres ved at spare to procent på gymnasieuddannelserne.

- Gang på gang har vi hørt partiet give udtryk for, at veluddannede unge er det råstof, der skal sikre velfærdssamfundets udvikling. Politiaftalen trækker i stik modsat retning, mener Annette Nordstrøm Hansen.

- Vi er kritiske over for alle de partier, der har gjort det her. Men vi er enormt skuffede over, at Socialdemokraterne er gået med på det her, når de trods alt har erkendt, at besparelserne vil have konsekvenser, siger Veronika Schultz.

De gymnasiale uddannelser skal ifølge aftaleteksten levere besparelser i årene 2016-2019.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip