Gymnasieelever savner bredere bro til ungdomsuddannelserne

Sådan lyder meldingen fra Danske Gymnasielevers Sammenslutning (DGS).

»Der er et behov for bedre vejledning og bedre brobygning mellem grundskolen og ungdomsuddannelserne, og der spiller 10. klasse en rigtig vigtig rolle,« siger DGS-formand Malene Nyborg Madsen.

»Man kan tilbyde eleverne brobygning, hvor de kommer rundt og ser, hvad det er for nogle forskellige ungdomsuddannelser, der er mulighed for at vælge, og hvad man for eksempel laver som tømrer eller på gymnasiet. Så får de mulighed for at vælge på et kvalificeret grundlag,« fortsætter Malene Nyborg Madsen.

Dansk Industri mener, at 10. klasse skal være forbeholdt de elever, der har brug for at ekstra år til at blive klædt på til at kunne fortsætte i uddannelsessystemet, mens de stærke elever, der har lyst til at komme på efterskole, skal have mulighed for det allerede i 9. klasse. Men det er DGS ikke meget for.

»Det er rigtig vigtigt, at der er plads til alle elever, der har lyst til eller behov for at gå i 10. klasse. Ressourcestærke elever kan også have behov for at få styrket nogle sociale kompetencer, som der er mulighed for i 10. klasse,« siger Malene Nyborg Madsen.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) siger til Berlingske, at regeringen i forbindelse med efterårets reform af erhvervsuddannelserne også vil se på hvilken funktion 10. klasse skal have i fremtiden.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip