Gymnasieeleverne: Narkohunde på vores skoler er over grænsen

Skrevet af Michael Lauritsen

12/02/2013
Narkohunde til gymnasiefester i kampen mod stoffer er ikke vejen frem. Det mener gymnasieleverne selv. Fredag havde rektor, Torben Poulsen, fra Aalborghus Gymnasium i Aalborg i anledningen af en gymnasiefest hyret en narkohund til at tjekke de feststemte elevers jakker ved garderoben. Fire elever blev taget med hash på lommen. De er nu midlertidigt bortvist. I en rundspørge på EB.dk i dag tilkendegiver et flertal af landets rektorer, at det er en god idé med narkohunde. Men metoden får hovedrysten med på vejen fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. - Vi mener grundlæggende, at det er bedre at have dialog frem for kontrol. Det er vigtigt, at der bliver talt om alkohol og stoffer, og at gymnasierne har en god og ordentlig rusmiddelpolitik, som eleverne er bekendt med. Så ved de også, hvad der sker, hvis de forbryder sig mod den, siger formand Malene Nyborg Madsen til Dagens.dk. Hun kan ikke se pointen i at anvende narkohunde til at afsløre de elever, der har stoffer med til fest på skolen. - Det hjælper ikke på problemet. Mange af dem, der tager stoffer med til gymnasiefester, har sikkert problemer, der ligger dybere. Det er bedre at få talt om problemet, så dem, der eventuelt har et misbrug, kan få hjælp i stedet for at blieve hængt ud, siger Malene Nyborg Madsen. Rektor på Aalborghus Gymnasium, Torben Poulsen, siger i dag, at det ikke er sidste gang, der bliver hyret en narkohund til skolens fester.

Mest læste i dag

Narkohunde til gymnasiefester i kampen mod stoffer er ikke vejen frem. Det mener gymnasieleverne selv.

Fredag havde rektor, Torben Poulsen, fra Aalborghus Gymnasium i Aalborg i anledningen af en gymnasiefest hyret en narkohund til at tjekke de feststemte elevers jakker ved garderoben.

Fire elever blev taget med hash på lommen. De er nu midlertidigt bortvist.

I en rundspørge på EB.dk i dag tilkendegiver et flertal af landets rektorer, at det er en god idé med narkohunde.

Men metoden får hovedrysten med på vejen fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

- Vi mener grundlæggende, at det er bedre at have dialog frem for kontrol. Det er vigtigt, at der bliver talt om alkohol og stoffer, og at gymnasierne har en god og ordentlig rusmiddelpolitik, som eleverne er bekendt med. Så ved de også, hvad der sker, hvis de forbryder sig mod den, siger formand Malene Nyborg Madsen til Dagens.dk.

Hun kan ikke se pointen i at anvende narkohunde til at afsløre de elever, der har stoffer med til fest på skolen.

- Det hjælper ikke på problemet. Mange af dem, der tager stoffer med til gymnasiefester, har sikkert problemer, der ligger dybere. Det er bedre at få talt om problemet, så dem, der eventuelt har et misbrug, kan få hjælp i stedet for at blieve hængt ud, siger Malene Nyborg Madsen.

Rektor på Aalborghus Gymnasium, Torben Poulsen, siger i dag, at det ikke er sidste gang, der bliver hyret en narkohund til skolens fester.