Gymnasielærere stemmer nej til ny arbejdstid

Hele 96 procent af de 158 tillidsfolk for gymnasielærerne, som Politiken Research har spurgt, vurderer, at lærerne på deres skole vil stemme nej til overenskomstaftalen med de nye arbejdstidsregler.

En aftale, som formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening (GL), Gorm Leschly, har forhandlet hjem. Men modstanden kommer ikke bag på ham.

»Jeg bliver ikke overrasket, hvis der er stort nejflertal blandt mine medlemmer,« siger han til Politiken.

Aftalen betyder blandt andet, at gymnasielærernes arbejdstidsregler bliver ændret, så der ikke længere er et fast mål for, hvo må siger farvel til det faste mål for, hvor meget tid de har til blandt andet at rette opgaver og forberede timer. Til gengæld får de en lønstigning på seks procent.

Heller ikke finansminister Bjarne Corydon (S) undrer sig over modstanden blandt gymnasielærerne, men understreger, at »gymnasielærerne og deres repræsentanter selv har valgt frit, hvordan de ønsker at lade sig repræsentere, og hvordan de ønsker at føre de forhandlinger«.

»Det kan jo ikke rigtig nytte noget, at man indgår en aftale, hvor der er noget surt og noget sødt. Og så er man glad for det søde, og det siger man ikke noget om, men det sure er man så negativ over, at man decideret tager afstand fra det,« siger Bjarne Corydon til Politiken.

Gymnasielærerne skal stemme om den nye aftale 17. april.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip