Gymnasium politianmelder elev for at dele nøgenvideo

Skrevet af admin

07/04/2016

Dagens topnyheder

En ny sag om unge, der filmer og distribuerer nøgenvideoer med andre unge via de sociale medier, har fået Gefion Gymnasium i København til at bortvise og politianmelde en elev, skriver Politiken.

Eleven delte en video optaget af en afklædt pige i en intim situation til en fest.

Ifølge gymnasiets rektor, Birgitte Vedersø, har både den nu midlertidigt bortviste elev og pigen, det gik ud over, været meget påvirket af hændelsen.

- Det er mit klare indtryk, at drengen var helt i chok over, hvor voldsomt det her var blevet. Han var meget ulykkelig, da det gik op for ham, hvad han havde gjort, hvorefter han slettede materialet, siger rektoren til avisen.

Hun efterlyser, at både forældre, lærere og naboer reagerer, hvis de støder på den slags sager.

Formanden for elevrådet på Gefion Gymnasium, Jens Jakob Veit, bakker op om rektorens beslutning om at melde den pågældende elev til politiet.

- Sexkrænkelser skal ikke være en del af skolekulturen. Derfor er det godt, at der bliver statueret et eksempel, siger han.

Sagen fra Gefion Gymnasium er den seneste i en række, hvor unge har filmet hinanden i intime situationer og delt beviserne på blandt andet Facebook.

På flere nordsjællandske gymnasier rundsendte elever for nylig optagelser af en 15-årig pige, der blev udsat for grove seksuelle krænkelser.

I den forbindelse sagde formanden for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen, at det er helt på sin plads at gymnasierektorer skrider til politianmeldelse, hvis de konstaterer, at elever deler sexvideoer.

Også på Borupgaard Gymnasium i Ballerup er der sex på det uofficielle skema.

Ifølge Radio24syv er der på gymnasiet en tradition for, at de nystartede elever deltager i en konkurrence, der blandt andet har indeholdt strip og lapdance.

Pigerne skulle ved skolestart i september sidste år blandt andet slikke cremen af en Oreo-kiks og knappe drengenes skjorter op med bind for øjnene.

Den årligt tilbagevendende konkurrence foregår i skolens kantine foran blandt andet lærere og elever.

Minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V) har tidligere bebudet, at hun ville invitere aktører på uddannelsesområdet til en indsats mod den såkaldte sexmobning.

/ritzau/