Gytkjær stjal billedet mod Rosenborg

Man er så godt som chanceløs på forhånd, når man gæster Lerkendal Stadion og Rosenborg på en fredag aften. I hvert fald, hvis man går efter sejren. Ikke siden 1974 har Rosenborg tabt en kamp hjemme på denne femte ugedag i 18 opgør.

Og det blev der heller ikke lavet om på, da Haugesund var på besøg fredag aften i et opgør i Tippeligaen.

Der var tale om noget af en danskerduel på norsk grund, da hjemmeholdet havde Mike Jensen og Nicki Bille i startopstillingen og Tobias Mikkelsen på bænken, mens Haugesund havde Christian Gytkjær på banen fra start og Henrik Kildentoft blandt reserverne.

Rosenborg dominerede kampen fra start og kom planmæssigt foran 1-0 ved nigerianeren John Chibuike, hvor Mike Jensen havde sin store andel i hjemmeholdets mål. Det var nemlig den tidligere Brøndby-fighter, der stod for frispilningen til Chibuike, da denne scorede i det 21. minut.

Blot fire minutter senere havde Christian Gytkjær en kæmpechance for at udligne, men helt fri og fem meter fra mål formåede den tidligere FC Nordsjælland-spiller ikke at overliste Rosenborgs målmand Daniel Örlund.

Også Nicki Bille havde adskillige chancer for at øge føringen for hjemmeholdet, der havde et klart overtag gennem hele kampen. Og at det ikke lykkedes, må Rosenborgs danske angriber ærgre sig vildt meget over efter slutfløjtet.

For i stedet for, at Nicki Bille blev dansk helt i kampen, stjal Gytkjær billedet, da alle troede, at Rosenborg ville køre sejren i hus.

Få minutter før slutfløjtet dukkede den danske Haugesund-angriber op foran mål og headede Våge Nilsens indlæg i nettet. Det var 23-årige Gytkjærs niende mål i denne sæson.

Christian Gytkjær blev skiftet ud kort efter, mens både Tobias Mikkelsen for hjemmeholdet og Henrik Kildentoft for Haugesund kom ind i sidste del af opgøret, der dermed havde fem danskere i aktion i løbet af de 90 minutter plus dommerens fire tillægsminutter.

1-1 kunne Haugesund absolut være mest tilfreds med mod topholdet i Tippeligaen. Men Rosenborgs rekord som ubesejret i fredagskampe på Lerkendal siden 1974 står trods alt stadig.

 

Dagens Gossip