HA-medlemmer anses som bagmænd i omfattende hashsag

To Harley-Davidson motorcykler, større kontantbeløb, hash og en Mercedes til en værdi af over 1.000.000 kroner var blandt fangsterne, da Københavns Politi onsdag slog til i en stor aktion mod Jægersborggades hashmiljø i København.

Og det er efter alt at dømme rockergruppen Hells Angels, der står bag hashkriminaliteten.

- Vi har anholdt tre fuldgyldige medlemmer af Hells Angels, nogle prospects og nogle medlemmer af AK81. Det er vores overbevisning, at Hells Angels-medlemmerne er bagmænd for det her, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Lau Thygesen.

I alt blev 25 mænd anholdt i gaden, der længe har været kendt som et knudepunkt i Københavns hashhandel. Politiet leder dog stadig efter flere mistænkte, men vil ikke sætte tal på, hvor mange det drejer sig om.

Lau Thygesen regner med, at 20-21 af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre torsdag. Her sidder de over for alvorlige sigtelser.

- Vi sigter nogle af personerne for organiseret hashhandel på op til 250 kilo hash. Nogle sigtes for lidt mindre, men det er generelt høje kvantum, siger Thygesen, der også er leder af Afdelingen for Organiseret Kriminalitet.

- Det har været meget organiseret. Vi har også fundet steder, hvor de producerede joints, og vi har dokumentation for, hvordan leverancerne er foregået. Der har været over flere hundrede handler om dagen, siger han.

Politiet slog til mod over 30 adresser - heriblandt også mod Hells Angels' klubhus på Svanevej. Sagens efterforskning har stået på i seks måneder og foregået i det skjulte for at skaffe så meget bevismateriale som muligt.

- Det er en af de større. Det er sjældent, at vi fremstiller over 20 personer i forbindelse med hashhandel. Hvis vi skal have fat i de toneangivende leverandører og HA-medlemmer, kan vi ikke gøre det efter blot en uge eller 14 dage.

- Jægersborggade har i mange år været et sted, hvor der er blevet solgt hash. Derfor har det været svært at komme det til livs, for kunderne er der, siger Lau Thygesen.

Aktionens omfattende karakter betød, at Jægersborggade var afspærret i flere timer onsdag formiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip