Håbet lever: Dansk sejr i Tjekkiet

Med kniven for struben lettede de danske spillere i den tjekkiske provinsby Olomouc og styrede direkte mod Valhal. I en noget nær perfekt præstation vandt det danske landshold en fantastisk 3-0 sejr, som sjældent er set overgået i effektivitet.

Det var også en aften hvor en anden blond Amager-knægt end Nicklas Bendtner viste europæisk topklasse. Andreas Cornelius fik vist klassen, da han i anden halvleg sendte Danmark på rette kurs mod en vigtig sejr i den svære udekamp.

Og så fulgte målene ellers som fantastiske perler på en snor. Først Simon Kjær, der steg op som en nordisk Gud i det tjekkiske straffesparksfelt og scorede på en dødbold. Noget som det danske landshold har kæmpet længe for at score på. Og så blev der ellers stille på stadion, hvor 12.000 tilskuere havde skabt en intens og hektisk stemning indtil de danske mål.

Nu er Danmark igen på rette kurs, og det skal følges op med en pligtsejr på tirsdag mod Bulgarien i Parken.

Der var adskillige positive momenter at tage med fra den flotte sejr. Andreas Cornelius, der gik fra at være pakket væk i første halvleg til virkelig at rejse sig i anden halvleg med gode aktioner og en flot scoring. Han giver løfter om at kunne presse Nicklas Bendtner i angrebskonkurrencen på sigt. Simon Kjær spillede en af sine bedste landskampe nogensinde og krydrede indsatsen med et mål. Hele tiden et skridt foran sine tjekkiske modspillere.

Den danske midtbane holdt langt bedre fast end i mareridtskampen mod Makedonien, hvor makedonerne smuttede igennem hele tiden og scorede til 3-0 på 24 minutter. Nicolai Stokholm og Niki Zimlings samarbejde på midten giver Morten Olsen et luksusproblem, når William Kvist vender tilbage fra karantæne på tirsdag mod bulgarerne.

Morten Olsen viste også stor mod, da han smed Dennis Rommedahl på bænken til fordel for Nicolai Jørgensen, og selv om FCK'eren ikke ligefrem imponerede viste Olsen, at ingen er fredet.

I det hele taget er vinde vendt omkring det danske landshold, som måske tabte til X-Factor hjemme i stuerne i går, men fortjener stor opbakning i Parken på tirsdag.

Dagens Gossip