Haag-anklager appellerer frifindelse af nationalistisk serber

Anklagemyndigheden ved FN's krigsforbryderdomstol i Haag vil appellere sidste uges frifindelse af den ultranationalistiske serbiske politiker Vojislav Seselj. Det oplyser anklager Serge Brammertz.

Den 61-årige Seselj var anklaget for at iværksætte forfølgelse og drab på muslimer og kroater under krigene på Balkan fra 1991 til 1995.

Anklagemyndigheden fik dog ikke overbevist dommerne om, at Seselj bevidst forbrød sig mod loven. Konklusionen fra dommerne var blandt andet, at politikerens ambition om at danne et Storserbien var et politisk projekt, ikke et kriminelt.

Men anklager Serge Brammertz mener, at dommerne har ignoreret en stor mængde beviser mod Seselj.

Det siger han ifølge nyhedsbureauerne AFP og Reuters dog uden at give yderligere detaljer, om hvilke beviser det skulle dreje sig om.

- Dommerne er kommet frem til nogle urimelige og modstridende konklusioner i deres afgørelse, siger anklageren.

Vojislav Seselj har hele tiden nægtet sig skyldig i sagen, der har kørt siden 2003, hvor han blev udleveret til krigsforbryderdomstolen.

Han har været på fri fod siden 2014, efter at han i omkring ti år sad varetægtsfængslet i Haag. Løsladelsen skete, blandt andet fordi Seselj blev kræftsyg.

Tidligere er serbiske ledere som Slobodan Milosevic og Radovan Karadzic dømt skyldige af samme krigsforbryderdomstol for deres roller i folkemord under krigene på Balkan.

/ritzau/AFP/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip