Håndbold har givet FCM et farligt våben på fodboldbanen

FC Midtjyllands Kian Hansen skaber i denne sæson stor uro i modstandernes straffesparksfelter med sit lange indkast.

Det minder nærmest om et hjørnespark, når midterforsvareren slynger bolden ind i feltet, hvilket Southamptons manager Ronald Koeman også havde bemærket før kampene mod FCM i kvalifikationen til gruppespillet i Europa League.

Efter sidste uges 1-1-kamp var Koeman også ret irriteret, da han mente, at FCM bevidst trak tiden, når Kian Hansen blev bragt med frem for at kaste bolden.

- Jeg ved ikke helt, hvordan det er blevet en del af mit fodboldspil.

- Jeg har tidligere været håndboldmålmand, så det kan være, at det er de lange udkast fra håndbolden, som jeg har lagt ind i mit fodboldspil, siger Kian Hansen før torsdagens returmøde mod Southampton i Herning.

- Jeg trænede det lidt, da jeg spillede i Esbjerg, og nu gør jeg det også i FCM.

- Det er ikke så tit, at det har ført til scoringer endnu. Da jeg spillede i Nantes i sidste sæson, fik jeg ikke lov til at bruge det. I Esbjerg havde vi Jonas (Knudsen, red.) til at tage indkast, så det er først i FCM, at jeg rigtig er begyndt at bruge det.

- Jeg er sikker på, at vi nok skal blive endnu farligere på det, for vi skaber nogle fine chancer, siger Kian Hansen.

Spørgsmål: Hvad siger du til, at Ronald Koeman var så irriteret over, at du skulle med frem for at tage indkast i den første kamp?

- Hvis han er utilfreds med det, så skulle han prøve at spille på Cypern, hvor vi mødte Apoel. Så kunne han være utilfreds, for de trak tiden.

- Jeg synes, at det er med til at give et internationalt snit til vores spil, at vi kan tage temperaturen på kampen og ikke sætter bolden i gang hurtigt for enhver pris.

- Vi havde et godt resultat derovre, og jeg vil vove den påstand, at Southampton havde gjort det samme, hvis de havde et resultat på en svær udebane, siger Kian Hansen.

- Det ville være håbløst at sætte spillet hurtigt i gang og måske få en omstilling imod os, hvor de havde scoret, tilføjer han.

Torsdag aften er der returopgør mod Southampton i Herning.

- De vil komme med 120 kilometer i timen fra start, men vi har 10.000 tilskuere i ryggen, og kan vi lægge et tryk på dem og tage lidt tid på dødbolde, så kan vi frustrere dem igen og som minimum score en enkelt gang.

- Vi har et superfint udgangspunkt, men vi skal ikke ud for at forsvare noget, for så får vi det svært. Jeg håber, at vi kan komme ud og angribe, som vi normalt gør på hjemmebanen, og så må vi se, om det rækker, siger Kian Hansen.

Der er kampstart klokken 20.45. Den samlede vinder er sikret en plads i Europa Leagues gruppespil.

/ritzau/

Dagens Gossip