Håndbold: Nykøbing Falster får bøde i affaldssag

Det kommer til at koste håndboldklubben Nykøbing Falster en bøde på 25.000 kroner, at en tilskuer kastede en genstand på banen i kampen mod København Håndbold i landets bedste række for kvinder.

Det har Disciplinærinstansen under Dansk Håndbold Forbund (DHF) afgjort tirsdag, skriver DHF i en pressemeddelelse.

- Disciplinærinstansen for Håndboldliga og 1. division har fra observatøren i ovennævnte kamp modtaget indberetning om, at der fem sekunder før tid blev kastet noget ind på banen.

- Dommerne måtte standse kampen og stoppe tiden for at få fjernet det indkastede fra banen og dermed måtte afbryde/forstyrre København Håndbolds opbygning af angreb, står der i afgørelsen.

København Håndbold havde forsøgt at overbevise Disciplinærinstansen om, at Nykøbing Falster skulle taberdømmes, eller at kampen skulle spilles om, men den sanktionsmulighed har man ikke taget i brug.

Stillingen var 28-28 i kampen i næstsidste spillerunde af grundspillet, da hændelsen indtraf, og det blev også kampens resultat.

Nykøbing Falster er klar til slutspillet, mens København Håndbold sluttede lige uden for slutspilspladserne, 3 point efter holdet fra Falster.

Afgørelsen kan appelleres inden for 14 dage til Håndboldens Appelinstans.

/ritzau/

Dagens Gossip