Håndboldforbund fyrer dommere og målteknologi

Det Internationale Håndboldforbund, IHF, har skredet hårdt ind overfor en fejl i kampen mellem Sydkorea og Frankrig ved VM i håndbold mandag aften.

Det islandske dommerpar Jonas Eliasson og Anton Gylfi Palsson overså en sydkoreansk scoring ved stillingen 6-6. De officials, som sad ved dommerbordet, så heller ikke den tilsyneladende oplagte scoring, og de får heller ikke flere kampe ved VM.

Det meddeler IHF på sin hjemmeside tirsdag formiddag.

Da kampen endte uafgjort 22-22, fik den oversete scoring afgørende indflydelse på resultatet.

- Den IHF-delegerede, folkene ved dommerbordet og dommerne, som var involveret i kampen, vil ikke komme til at arbejde mere ved det 22. VM i kvindehåndbold i Danmark, lyder det i meddelelsen.

IHF understreger desuden, at selv om det blev diskuteret at omstøde kendelsen, giver reglerne ikke mulighed for det, så det uafgjorte resultat er fortsat gældende.

Håndboldforbundets mållinje-teknologi bliver også skrottet for resten af VM.

Forbundet har konkluderet, at selv om systemet fungerede ved mændenes VM i Qatar i januar og desuden virkede på de første kampdage ved VM i Danmark, kan man ikke udelukke fejl.

- Beslutningen vil blive evalueret i fremtiden, fordi teknisk bistand fortsat er vigtig. Systemet vil blive yderligere tilpasset for at sikre maksimal akkuratesse i fremtiden, skriver IHF videre.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip