Håndboldherrer forventer hård modstand til OL

Skrevet af admin

12/04/2016

Dagens topnyheder

De danske håndboldherrer vandt i weekenden deres kvalifikationsgruppe og drager til sommer til OL i Brasilien.

Målet er metal, men der bliver hård konkurrence om de eftertragtede OL-medaljer, mener de danske spillere.

- Verdenstoppen er blevet bredere de seneste par år. Det så vi blandt andet ved EM og igen til OL-kvalifikationen, siger Anders Eggert.

- Er vi ikke 100 procent kørende, så taber vi til Norge. Tyskland har vist sig at være fantastiske, Frankrig er altid gode og et slovensk hold, som spiller fantastisk krydsspil. Der er bare gode hold hele vejen rundt.

- Vi skal selvfølgelig i en kvartfinale til OL og dermed i top otte, men derfra bliver det yderst spændende. Men der er ingen tvivl om, at vi kommer for at få medaljer, siger den 33-årige fløjspiller.

Den betragtning er landsholdskollegaen Lasse Svan enig i.

- Vi skal være klar over, at holdene i toppen af verdenshåndbolden lige nu ligger tæt.

- Det kan godt være, folk siger, vi er favoritter mod de fleste hold, men det er ligegyldigt, for der er så meget kvalitet på mange af de landshold, der kommer med til OL.

- Vi skal være der 100 procent hver evig eneste gang, hvis vi skal vinde noget. Det er ligegyldigt, om det hedder Sverige, Kroatien, Frankrig eller Bahrain, så skal vi steppe op, siger Lasse Svan.

OL starter den 5. august i Rio i Brasilien. Der er i alt 12 hold, der skal kæmpe om OL-medaljer i herrernes håndboldturnering.

Danmark bliver som vinder af sin kvalifikationsgruppe placeret i andet seedningslag, når der om nogle måneder trækkes lod til OL-grupperne.

/ritzau/