Håndboldherrer i ny og gylden turnering

En række håndboldnationer har i den igangværende sæson sendt deres kvindelandshold af sted til træningsturneringen Golden League, og fra den kommende sæson skal mændene også være med.

- Med tre velbesøgte og ikke mindst "tv-vellykkede" stævner fordelt over den igangværende sæson har Golden League-turneringen været en stor succes på kvindesiden, skriver Dansk Håndbold Forbund (DHF) i en pressemeddelelse.

- Nu tager initiativtagerne bag nyskabelsen skridtet fuldt ud og gennemfører Golden League i herrehåndbold, lyder det.

Det franske, norske og danske håndboldforbund vil som på kvindesiden afvikle hver sin fire-nationers turnering hen over sæsonen, og den arrangerende nation vil - som det også har været tilfældet for kvinderne - frit kunne vælge turneringens fjerde deltager.

- Der er ingen tvivl om, at vi har fundet en fin model, der holder både på det sportslige og kommercielle plan, siger DHF's generalsekretær Morten Stig Christensen.

Golden League for mænd kommer til at ligge i de såkaldt internationale uger, hvilket i den første sæson betyder, at de tre lande skal mødes for første gang i Norge i november - en turnering, hvor Kroatien deltager som den fjerde nation.

Herefter skal der med Qatar som fjerde land spilles i Frankrig den første weekend af 2014 som optakt til EM i Danmark, og endelig skal DHF arrangere sæsonens sidste Golden League-stævne i april 2014.

Den fjerde nation til denne turnering er endnu ikke fundet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip