Håndboldherrerne er udfordret i forsvaret efter afbud

Det er et afbudsramt dansk håndboldlandshold, der onsdag drager til Norge for at deltage i Golden League-stævnet, en opvarmningsturnering før EM i Polen i januar næste år.

Blandt andet giver afbud fra Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen udfordringer i den centrale forsvarsblok, hvor de plejer at supplere René Toft Hansen og Jesper Nøddesbo.

- Denne gang er det et helt nyt midterforsvar, ingen af os har prøvet at dække sammen før. Jesper Nøddesbo har mest dækket sammen med Møllgaard, mens jeg mest har dækket sammen med min bror, siger René Toft Hansen.

- Det bliver helt nye konstellationer, vi skal træne, træne og træne for at blive bedre. Men det bliver en udfordring, og vi vil se i kampene, at der kommer til at ske nogle kæmpe fejl. For det er et meget specielt forsvar, som ingen er vant til.

- Men det skal vi ikke tage så tungt. Det er nu, vi skal teste det, for det er ikke en slutrunde, siger THW Kiel-spilleren.

I stedet for Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen er Simon Hald og Alexander Lynggaard blevet indkaldt til forsvaret.

- Jeg har fået afbud til meget vigtige positioner i forsvaret. Det er synd, men jeg kan ikke gøre noget ved det, siger Danmarks landstræner, Gudmundur Gudmundsson.

- Nu må vi bare gå i gang med at afprøve nye spillere i Alexander Lynggaard og Simon Hald, som har udviklet sig meget positivt hos Aalborg Håndbold.

- Jeg havde dem med i juni på udviklingslandsholdet. De spillede begge mod Polen og gjorde det fint. Det er en opgave, vi skal løse, men jeg håber, at vi får styr på det, siger landstræneren.

René Toft Hansen er heller ikke bekymret på den lange bane.

- Det bliver en udfordring, men jeg ser det ikke som noget problem frem til EM i januar.

- Det er fint, at der kommer nye spillere, der skal testes, så landstræneren kan se, hvordan det fungerer, siger han.

Danmark møder Frankrig, Norge og Island ved Golden League-stævnet.

Første kamp er på torsdag mod Frankrig.

/ritzau/

Dagens Gossip