Håndboldherrerne får østeuropæisk modstand ved EM

Det bliver tre østeuropæiske opgaver, der venter håndboldherrerne i det indledende gruppespil ved håndbold-EM i Polen i januar.

Ved fredagens lodtrækning i Krakow blev Danmark sat sammen med Ungarn, Rusland og Montenegro i den gruppe D, der skal spilles i Gdansk.

På forhånd stod det klart, at Danmark ikke kunne trække besværlige modstandere som Polen fra seedningslag to og Tyskland fra lag tre, eftersom de to hold - sammen med Kroatien og Danmark i øverste lag var blevet forhåndsplaceret i hver sin pulje.

Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson mener, at lodtrækningen kunne have været værre.

- Med 15 dygtige hold som potentielle modstandere, synes jeg, det kan være svært at forholde sig til, hvorvidt en lodtrækning er bedre end en anden.

- Så jeg vil nøjes med at sige, at det i mine øjne kunne have været værre, men at vi også kunne have fået lettere modstandere, siger Gudmundsson i en pressemeddelelse.

Danskerne kommer uden tvivl på hårdt arbejde mod Ungarn fra andet seedningslag, selv om ungarerne senest skuffede ved ikke at kvalificere sig til VM i Qatar.

- Ungarsk håndbold er i allerhøjeste grad på vej frem både på klubplan og i forhold til landsholdet.

- Man skal lægge mærke til, at Ungarn var suveræne i deres EM-kvalifikationsgruppe, så det bliver en meget, meget svær opgave, siger landstræneren, der også kan se frem til at møde Rusland.

- Rusland er også et stærkt hold. Det har vi set mange gange, og med en ny træner ved roret ved man aldrig, hvordan det påvirker holdets spil, siger Gudmundsson.

Fra nederste lag slap danskerne for uberegnelige Serbien for i stedet at møde "lillebror" Montenegro.

Her er de fire puljer:

Gruppe A: Frankrig, Polen, Makedonien og Serbien.

Gruppe B: Kroatien, Island, Hviderusland og Norge.

Gruppe C: Spanien, Sverige, Tyskland og Slovenien.

Gruppe D: Danmark, Ungarn, Rusland og Montenegro.

EM i Polen spilles mellem 17.- og 31. januar næste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip