Håndboldherrerne slipper for Islands stjernespiller

Skrevet af admin

26/01/2015

Dagens topnyheder

Det islandske håndboldlandshold møder frem i en svækket udgave til mandag aftens 1/8-finale mod Danmark ved VM i Qatar.

Holdets store stjerne, playmakeren Aron Palmarsson, lider stadig under efterveerne af den hjernerystelse, han pådrog sig tidligere i turneringen og er ikke med mod danskerne.

På den officielle holdliste, som den islandske landsholdsledelse mandag formiddag indleverede til det internationale håndboldforbund (IHF), er Palmarsson ligesom i de seneste kampe erstattet af Gunnar Steinn Jonsson.

Palmarsson fra THW Kiel anses for at være en af verdens bedste playmakere, og det er naturligvis et tab for islændingene, at han ikke kan være med mandag aften, siger hans klubkammerat René Toft Hansen.

- Han er en fantastisk spiller og verdensstjerne. Det er en spiller, som kan afgøre kampene. En meget komplet håndboldspiller.

Den danske stregspiller regner dog alligevel med en tæt kamp, og islændingene har i de seneste kampe øvet sig i at undvære Kiel-spilleren.

- Man ser bare tit med sådan nogle hold, at når en stor profil er ude, så rykker de andre tættere sammen i bussen og kæmper lidt ekstra. Om de så manglede fem spillere, så har de stadig fighterviljen, og det rækker langt, siger René Toft Hansen.

1/8-finalen mellem Danmark og Island starter klokken 19.

/ritzau/