Håndboldherrernes hurtigkarle leverer varen under pres

Mens Anders Eggert er helt ude af OL-truppen, og Hans Lindberg sidder på tribunen som reserve, brillerer afløserne i fraværet af de mangeårige profiler på det danske håndboldlandshold.

Casper U. Mortensen og Lasse Svan truede i første halvleg med at stjæle billedet totalt i tirsdagens 31-23-sejr over Tunesien, hvor hurtigløberne på fløjene scorede 13 ud af de første 15 danske mål og dermed lagde grunden til den solide sejr.

- De har leveret varen på en fantastisk måde indtil nu, lyder det fra landstræner Gudmundur Gudmundsson.

Islændingen har grund til at være tilfreds, for foreløbig har han fået fuld valuta for sin satsning på en OL-trup uden fløjalternativer.

Mortensen og Svan er under pres og kan ikke rigtigt tillade sig at have en dårlig dag, fordi der ikke er andre at sætte ind.

- Det er gået godt i de første to kampe, og det giver en masse selvtillid, siger Lasse Svan.

På landsholdet har han været vant til at dele spilletiden stort set fifty-fifty med Hans Lindberg, men hjemme i Flensburg-Handewitt er han langt fra ubekendt med rollen som 60-minutters-mand på højre fløj.

- Det kan jeg sagtens holde til, selv om det da bliver dejligt at komme hjem og ligge i sin seng i aften, siger Svan, der blev sendt ud på talrige kontrature mod tuneserne.

- Når vi får lov at løbe de kontraer, så kan det godt se ud som om, at vi løber meget, men holdet sparer samtidig mange kræfter. Alle bagspillerne skal ikke tonse rundt hele tiden, og stregspillerne skal ikke ligge og kæmpe fysisk.

- Så kan vi dele tæskene ud nede i forsvaret i stedet. Det er på en måde meget energigivende at spille på den måde, siger Lasse Svan.

Han blev i alt noteret for otte mål, og det samme gjorde fløjkollegaen Casper U. Mortensen, der også havde en forrygende tirsdag aften i Future Arena i Rio.

- Det var virkelig fedt og en forløsning at få så god en start på kampen, som vi gjorde i dag.

- Vi stod fantastisk i forsvaret, tuneserne løb ikke supergodt hjem, og så skød Lasse og jeg jo bare afsted som raketter. Det er en fornøjelse, at hver gang, vi er fri, så får vi også boldene, siger Casper U. Mortensen.

Danmark er med sejren oppe på fire point for to kampe. Næste opgave bliver kampen mod Kroatien på torsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip