Håndboldkvinder jubler over betonforsvar

Aggressivt forsvarsspil har været et fokusområde, siden Klavs Bruun Jørgensen overtog ansvaret for kvindelandsholdet i håndbold i sommer, og i tirsdagens VM-sejr over Serbien fik publikum en prøve på resultatet.

Det var nemlig primært en imponerende forsvarspræstation, der lå til grund for håndboldkvindernes overbevisende 29-20-sejr over et serbisk hold, der i anden halvleg blev slidt ned af de danske tacklinger.

- Vi kørte dem jo træt, fordi vi kørte hårdt på. Vi fik især i starten en række udvisninger, men det skal vi ikke fokusere på som noget negativt. Dem, der fik tacklingerne, lå jo og ømmede sig, og de kørte død til sidst, siger Rikke Skov.

Forsvarsspecialisten var en af dem, der indledningsvis led under den meget hårde dommerlinje, som to tyske dommere lagde for dagen.

Men trods syv udvisninger undervejs havde danskerne helt styr på de serbiske angrebsåbninger.

- Jeg havde en god følelse inden kampen, for jeg synes, at vores forsvar har fungeret i alle vores kampe. Især Line Jørgensen trak et kæmpe læs i dag.

- Jeg tror, hun blev kåret som banens bedste på grund af sin præstation i angrebet, men folk, der har forstand på håndbold, ved, at hun i forsvaret lukkede fuldstændig ned for serberne, siger Rikke Skov.

Assistenttræner Søren Herskind hæfter sig også særligt ved forsvarspræstationen, da først spillerne vænnede sig til dommerparret.

- Vi var måske lidt langsomme til at indstille os på dommernes linje, men til trods for, at vi fik alle de udvisninger, holdt vi dem nede på 20 mål.

- Det er sådan, vi gerne vil spille vores forsvarsspil. Serberne spiller på en meget speciel måde og nogle gange ret ensformigt. Som kampen skred frem, fik vi bedre og bedre fat, siger Søren Herskind.

Danmark har som det eneste hold i puljen maksimumpoint efter tre kampe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip