Håndboldkvinder taber tæt kamp til Frankrig

19/03/2015

Det kvindelige danske håndboldlandshold tabte torsdag aften 23-24 til de franske værter i den første kamp ved Golden League-stævnet i Frankrig.

Danmark førte 15-14 ved pausen i Heine Eriksens debut som landstræner for kvinderne, og det danske hold med mange nye spillere leverede en glimrende indsats.

Heine Eriksen er trådt til som midlertidig løsning efter fyringen af Jan Pytlick, og han bliver snart afløst af den kommende permanente landstræner, Klavs Bruun Jørgensen.

Heine Eriksen testede et nyt midterforsvar med Susan Thorsgaard og Line Jørgensen, der havde det lidt svært før pausen. Forsvaret blev mere stabilt efter pausen.

Golden League-turneringen er lagt midt i et i forvejen presset program, der indeholder europæiske kampe og kampe i ligaen for mange af landsholdsspillerne.

Det danske hold lagde forrygende ud og kom hurtigt foran 4-1, men Frankrig fik udlignet til 6-6.

I pausen måtte målmand Sandra Toft udgå med ondt i hovedet, og hun blev afløst af Rikke Poulsen.

10 minutter inde i anden halvleg parerede hun et fransk straffekast op på overliggeren, så Frankrig for fjerde gang brændte på straffekast.

Silkeborg-Voels Jette Hansen og Olivera Jurisic fra Skive fH var blandt dem, der kom ind i kampen som nye ansigter.

Til sidst løb franskmændene dog med sejren.

Ann Grete Nørgaard blev dansk topscorer med otte mål.

Tidligere torsdag vandt Polen 27-26 over Norge i den første kamp ved Golden League.

Danmark møder Norge lørdag, mens den sidste kamp mod Polen bliver spillet søndag.