Håndboldkvinder tager eks-træners Japan-flirt med ro

Det er mindre end et år siden, Ulrik Kirkely stod på sidelinjen og dirigerede det danske forsvarsspil som assistent for daværende landstræner Jan Pytlick ved EM i Ungarn.

På lørdag går han over i den modsatte grøft, når han skal forsøge at finde hullerne i den danske defensiv.

Kirkely har nemlig ved VM i Danmark fået en opgave som rådgiver for den japanske landstræner, Masamichi Kuriyama, som han kender fra tidligere.

Dermed kan han tage al sin insiderviden fra tre slutrunder som dansk assistentlandstræner med ind til VM-premieren mod Danmark i Herning. Men i den danske trup tager man dog den japanske forstærkning med sindsro.

- Han er jo en fri mand. Det har jeg ikke det store problem med, men han skal selvfølgelig ikke afsløre alle vores tricks, griner Pernille Holmsgaard.

Danske trænere i spidsen for andre lande er langt fra et særsyn.

Ved VM står Kim Rasmussen i spidsen for Polen. Morten Soubak styrer fortsat de brasilianske verdensmestre, mens Jakob Vestergaard skal forsøge at genrejse Tyskland.

Men tilfældet Kirkely er alligevel anderledes, fordi han for kort tid siden var dybt involveret i det danske landshold.

- Det er spændende, siger Louise Burgaard.

Men hvis vi holder os til det, vi kan, så er vi også bedre end Japan. Det er dog helt sikkert et hold, der kan drille os. Det er en atypisk spillestil, mener Burgaard.

Hun medgiver, at Ulrik Kirkely, der i håndboldkredse kun kaldes "Spåne", kan blive en nyttig mand for det japanske landshold.

- Men en ting er, at der er en mand, der siger, hvordan de skal gøre. En anden ting er de spillere, der er på banen. Selvfølgelig er det en styrkelse for dem, men det gør mig nu ikke nervøs, siger Louise Burgaard.

Danmark møder Japan lørdag aften 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip