Håndboldkvinderne åbner EM med pligtsejr over Ukraine

07/12/2014

Helt som ventet har det danske kvindelandshold to point på kontoen efter søndagens EM-premiere mod Ukraine, der blev besejret med 32-23 efter 14-11 ved pausen.

Efter en noget sløv og rodet indledning blev østeuropæerne som sat af i de sidste 40 minutter af et dansk hold, der skruede tempoet i vejret og fik hjælp af en velspillende Sandra Toft i målet, da det kneb.

Dermed er landstræner Jan Pytlick og hans tropper kommet godkendt fra start i jagten på de medaljer, der gerne skulle blive resultatet af anstrengelserne ved EM i Ungarn og Kroatien.

Der var ellers slet ingen medaljeglans over det danske spil i kampens første fjerdedel, hvor det nyformede forsvar naturligt nok kæmpede med at få samarbejdet til at fungere.

Ukraines snart 77-årige træner Leonid Ratner var kun alt for godt klar over, at hans danske kollega i 11. time har måttet indkalde Louise Svalastog til at udfylde forsvarshullet efter skadede Marianne Bonde.

Ratner fik sit hold til at spille bolden ind om ørerne på Svalastog og Pernille Holmsgaard i kampens indledning, hvor det danske forsvar sejlede faretruende, indtil Jan Pytlick fik strammet op under en timeout ved stillingen 8-8.

Problemer var der også i målet, hvor Rikke Poulsen fik chancen fra start, men hun fik ikke meget hjælp fra forsvaret, og ud over en strafferedning havde hun ingen parader, før hun blev erstattet af Sandra Toft efter knap 20 minutter.

Angrebsmæssigt indledte danskerne ellers fornuftigt med effektive systemer sat op af en veloplagt Kristina Kristiansen, men rytmen forsvandt, som første omgang skred frem.

Efter 14-11 ved pausen kom de rød-hvide bedre ud til anden halvleg, og da ukrainerne kun magtede at score én gang i de første 10 minutter på stærke Toft, var kampen hurtigt afgjort.

Pytlick vil dog næppe være tilfreds med, at venstrebackerne var meget længe om at komme i gang, ligesom der er plads til forbedring på fløjene, hvor der især før pausen blev brændt for meget.

Som åbningskamp betragtet kan danskerne godt være indsatsen bekendt, men det skal blive bedre senere i turneringen, hvor sværere modstandere venter.

Danskerne skal i aktion igen på tirsdag mod Rumænien, der tidligere søndag fik klare stryg af Norge i puljens første kamp.