Håndboldkvinderne tæver Tunesien trods sløj indsats

06/12/2015

Spillet var af meget svingende karakter, men modstanden fra Tunesien var trods alt for ringe til, at Danmark på nogen måde kom i problemer ved holdets anden kamp ved VM i kvindehåndbold.

Tunesien blev nedlagt med 32-20, og dermed har Danmark taget to pligtsejre til at starte med mod Japan og Tunesien.

Der blev som forventet aldrig spænding om sejren, da Danmark relativt hurtigt trak fra og åbnede et forspring, som tuneserne ikke evnede at komme i nærheden af at lukke.

Efter små 11 minutter satte Ann Grete Nørgaard sin fjerde scoring ind til dansk føring på 7-4, men herefter tog Danmark en scoringspause på omkring seks minutter.

Det betød, at det store forspring lod vente på sig, og efter en jævn dansk indsats i de første 30 minutter, kunne landstræner Klavs Bruun Jørgensen tage spillerne med i omklædningsrummet med en føring på 16-10.

I forhold til lørdagens kamp mod Japan manglede der i mange situationer koncentration fra de danske spillere.

Flere store chancer blev misbrugt mod en tunesisk defensiv, som ellers ikke var skræmmende.

Trods det skrantende spil undlod Klavs Bruun Jørgensen at tage timeout, da niveauforskellen alligevel var for stor til, at Tunesien havde en chance for at åbne kampen op.

Ligesom mod Japan blev der skiftet flittigt ud på det danske hold, så alle spillere kom ind i turneringen. Kun Pernille Holmsgaard, som døjer med en smule sygdom, blev sparet i hele kampen.

Muligheden for at snakke om koncentrationsniveauet i pausen blev tilsyneladende ikke udnyttet, for det var fortsat et uinspireret dansk hold, der indtog Boxen i Herning efter pausen.

Efter ti minutter var forskellen stadig på seks mål mellem de to hold, og det skyldtes et hav af danske afbrændere - ofte i helt fri position.

Tunesien tabte holdets første kamp med hele 19 mål til Ungarn, fordi holdet knækkede tidligt, da gabet op til de stærke ungarere blev stort.

Det lykkedes aldrig Danmark at slå det store hul, og derfor blev det aldrig den storsejr, mange havde regnet med.

Tunesien slap fra Boxen med et hæderligt nederlag på 20-32, mens Danmark må glæde sig over den anden sejr af to mulige.

Næste opgave for Klavs Bruun Jørgensens tropper er kampen mod Serbien tirsdag. Serberne har et enkelt point for de to første kampe mod henholdsvis Montenegro og Ungarn.