Håndboldkvinderne uddeler store klø i VM-premieren

En koncentreret indsats, en sikker sejr og alle spillere i aktion.

Kvindelandsholdet i håndbold fik med 30-21 over Japan den begyndelse på VM på hjemmebane i Herning, som de havde ønsket sig, og langt hen ad vejen ydede danskerne en indsats, de kan være mere end tilfredse med.

Selv om kampen slet ikke bød på spænding, blev det en festlig forestilling for det store publikum i Boxen. Folk fik den sikre danske sejr, de var kommet for, og de klappede i takt nærmest uafbrudt gennem de 60 minutter.

Da Montenegro, en af konkurrenterne til en topplacering i gruppen, tidligere på dagen noget overraskende tabte et point til Serbien, blev det en fin premieredag for de danske håndboldkvinder.

Danskerne havde på forhånd udtrykt stor respekt for det hurtige og tider kaotiske japanske angrebsspil, men det viste sig snart, at der ikke var den store grund til nervøsitet.

Det danske forsvar var velforberedt på, hvad der ventede, og kun i de første minutter var der problemer inde omkring Rikke Skov og Stine Bodholt, hvor der opstod store huller.

At midterforsvarerne ind imellem flyttede fødderne for langsomt var til at forudse, men det blev ikke kostbart, for de kom sjældent på glatis.

De små japanere udgjorde så godt som ingen skudtrussel fra tremeterlinjen, og derfor kunne danskerne stille sig tilbage og rykke tæt sammen i forsvaret.

Da først premierestivheden var spillet ud af kroppene, tog Klavs Bruun Jørgensens tropper initiativet.

Det offensive japanske forsvar voldte ikke for alvor problemer, og de danske spillere havde let ved at spille sig frem til store muligheder.

Landstræneren kunne hurtigt give "førstekæden" en pause på bænken, og det fortæller om en stor dansk bredde, at hele 12 forskellige spillere kom på måltavlen.

Mette Gravholt havde på forhånd erklæret, at hun elsker at spille mod så offensivt et hold som Japan, og stregspilleren var da også stærkt spillende med stor bevægelse og en række flotte scoringer.

Også skytten Stine Jørgensen kom godt fra land ved VM, men der var mange fornuftige præstationer på en aften, hvor danskerne ikke blev udfordret på fysikken.

Mest opmuntrende var det, at de danske spillere havde helt klare aftaler, og der var ingen slinger i valsen undervejs.

Det er selvsagt ikke i en kamp mod Japan, man skal måle Danmarks styrke i forhold til VM-favoritterne, men landstræneren kan være tilfreds med præstationen i premierekampen, hvor han slet ikke fandt det nødvendigt at tage timeout.

Danmark skal i aktion igen allerede søndag aften mod Tunesien, hvor det tegner til en ny sikker sejr. Nordafrikanerne tabte den første kamp med 20-39 til Ungarn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip