Håndværkere leverer mindre sjusk til danskerne

»Det er en udvikling, vi er meget glade for at se. Fejl og mangler koster penge for de bygherrer, rådgivere og entreprenører, der er involveret i byggeriet,« siger direktør hos Dansk Byggeri Michael H. Nielsen til Avisen.dk.

Michael H. Nielsen peger endvidere på, at de mange sjuskefejl, branchen så, før krisen ramte, skyldtes, at der blev placeret mange ordrer hos byggevirksomhederne, og det medførte, at et stigende antal nye aktører, der ikke kunne levere kvalitet, så sit snit til at byde ind på markedet.

»I årene op til krisen kom der en masse lykkeriddere på banen, der skulle tjene nogle hurtige penge. De havde ikke helt den samme holdning til kvalitet og kendte heller ikke de byggetekniske regler så godt som dem, der har været mange år i branchen,« siger han.

De positive tal viser også, at det ikke kun er ved de meget kritiske fejl, håndværkerne er blevet mindre sjusket. Antallet af kosmetiske- og mindre fejl er også faldet væsentligt. I dag svarer det ifølge Avisen.dk til, at to ud af fem byggerier bliver gjort færdige uden fejl og mangler. Men hos Byggeriets Evaluerings Center er direktør Peter Hesdorf stadig ikke tilfreds.

»Det svarer til, at man som kunde skulle købe en bil, og at kun to ud af fem solgte biler ikke havde mangler. Det tror jeg ikke, at kunderne ville acceptere. Når man køber byggeri, er det desværre sådan, at der ofte er mangler i det, der bliver lavet,« siger han.

Dagens Gossip