Hånet Krarup: Grin bare ad danske konfirmationssange

»Mit arbejde er konstant at udtale mig på baggrund af de værdier og holdninger, jeg har. Det er det, jeg er valgt til, og hvis ikke jeg tør det, fordi jeg er bange for, at nogle politisk korrekte mennesker skal komme efter mig, så er jeg en kujon og ikke værd at have i Folketinget,« siger Marie Krarup og fortsætter:

»Jeg ved ikke, hvorfor man ikke skal have lov til at beskrive verden med humor. Jeg ville også synes, det var helt okay, hvis folk grinede ad os, når vi for eksempel sidder og synger konfirmationssange - hjemmedigtede sange på kendte melodier. Jeg har nogle tjekkiske venner, der hyler og griner, når de hører det. De synes, det er så åndssvagt. Og at skrive en humoristisk blogpost om det, hvad er der galt i det,« spørger Krarup.

Efter en officiel tur med Forsvarsudvalget til New Zealand beskrev hun i et blogindlæg på B.dk i begyndelsen af marts, hvordan den danske delegation blev modtaget af »en halvnøgen mand i bastskørt, der råbte og skreg på maori.«

Krarups kommentarer var søndag på forsiden af de new zealandske aviser, og den danske politiker er siden blevet bombarderet med hademails fra down under. Også herhjemme har flere politikere reageret på indlægget. På sin Facebook-profil skrev udviklingsminister Christian Friis Bach (R) søndag:

»Jeg har gnubbet næser, gået med blomsterkranse, set snesevis af danseopvisninger i bastskørter, kysset på kinden, gået med finurlige hatte, spist fårehjerner, lavet forunderlige håndtryk (...) Det skal ikke mødes med småborgerlig nedladenhed, men med respekt, rummelighed og et smil.«

Socialdemokraternes Trine Bramsen (S) mener, at Krarup bør træde ud af Forsvarsudvalget, mens miljøminister Ida Auken (SF) nærmest håner DFeren for at være sart:

»Marie Krarup har deltaget i et velkomstritual på New Zealand, hvor der blev talt maori og gnedet næser. Det har været så skræmmende for hende, at hun mener, landet vil forgå. Jeg må i så fald hellere sige til kantinen i Miljøministeriet, at de ikke skal servere bulgur. For hvis næsegnidning fører til nationers fald, tør jeg slet ikke tænke på, hvad knækkede hvedekerner kan nedkalde af ulykker,« skriver ministeren på sin Facebook-profil.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip