Hård konkurrence giver mesteren ro før titelforsvar

Christopher Juul-Jensen vandt DM i enkeltstart i 2015, og han er blandt favoritterne igen i år, når der torsdag skal findes en dansk mester anno 2016 i disciplinen.

Men trods favoritværdighed og titel af forsvarende mester, så er den 26-årige dansker meget rolig forud for de 43 kilometer mod uret i og omkring Vordingborg.

- Jeg har selvfølgelig meget fokus på enkeltstarten i og med, at jeg er forsvarende mester. Det vil betyde enormt meget at vinde, men jeg vil sige, at jeg tager det relativt roligt omkring det i optakten, lyder det fra Orica-Greenedge-rytteren.

Det skyldes, at der er flere stærke bud på en vinder med i løbet, og det tager lidt af presset fra den forsvarende mester, føler han.

- Der er jo blandt andre Mads Würtz, som jeg betragter som en af de allerstørste enkeltstartsspecialister og talenter, siger Christopher Juul-Jensen.

- Så er der Rasmus Quaade, som kører på baneprogrammet i år i forhold til OL, og han beviser hver gang, at når han har fokus rettet mod banen, så kører han en fantastisk enkeltstart også.

- Så er der Søren Kragh, som også er en af de store favoritter, så det betyder, at jeg ikke føler, der er vanvittig meget pres, i og med vi er mange om buddet, siger Christopher Juul-Jensen.

Sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, mener, at den forsvarende mester er en svag favorit, men han medgiver, at konkurrencen er ekstremt hård.

- Det er et enormt stærkt felt, så det er meget svært at forudsige, siger Bonde.

Når Christopher Juul-Jensen til daglig rejser til løb med sit australske hold, er der mekanikere med, som sørger for, at cyklen og udstyret er helt i orden.

Sådan er det ikke, når man rejser hjem til DM.

- Jeg sidder faktisk lige og skruer på cyklen, for når man er af sted til et løb som DM for et fremmed hold, så er det lidt på enehånd, forklarer Christopher Juul-Jensen.

- Nu må vi se, om cyklen holder. Det er mig selv, der har skruet på den.

Enkeltstarten køres torsdag med første start klokken 17.17. Som forsvarende mester starter Christopher Juul-Jensen sidst af alle klokken 18.28.

/ritzau/

Dagens Gossip