Haarder kalder dramachefers udtalelser om DF for dumme

Skrevet af admin

03/03/2016

Mest læste i dag

DR står efterladt tilbage med et forklaringsproblem, efter at både en tidligere og den nuværende dramachef har udtalt sig kritisk om Dansk Folkeparti.

Det siger kulturminister Bertel Haarder (V), som kalder udtalelserne for slet og ret "dumme".

Haarder er kaldt i samråd af Dansk Folkeparti, der vil have forklaring på, hvilke følger det skal have for DR, at "ansatte bruger licens- og skattepenge til at forgribe sig på filmkunsten".

Den nuværende dramachef Piv Bernth kritiserede DF i november, mens den tidligere dramachef Ingolf Gabold i starten af februar kaldte DR's dramaserie "1864" for et slag mod Dansk Folkeparti.

Og det har vakt opsigt blandt andet på Christiansborg.

- Hvis jeg var Ingolf Gabold, ville jeg have solet mig i rosen til alle de dramaserier, som er skabt i hans tid. I stedet skaber han mistænksomhed, spreder mistro og misnøje.

- Jeg begriber det ikke, men jeg forstår godt, at jeg er indkaldt til samråd om det. Når både den tidligere og nuværende dramachef kommer med ukloge udtalelser, så forstår jeg godt, at jeg må komme og forklare sagen, siger Bertel Haarder.

Ifølge Dansk Folkeparti har Piv Bernth i mange år arbejdet under Ingolf Gabold, og det har tidligere lydt fra DF, at de to aktivt har arbejdet for at få en rød regering.

- Jeg vil ikke lade det glide ud i, at ministeren har et forklaringsproblem. Så lad dem forklare sig, siger Søren Espersen, der er gruppenæstformand i Dansk Folkeparti, der ved seneste folketingsvalg modtog 21,1 procent af stemmerne og blev næststørste parti.

Det fremgår ikke, om der kommer konsekvenser for DR i kølvandet på udtalelserne, men det må i så fald være op til DR selv, lyder det fra ministeren, som dog vil tage det op på et møde med DR om to uger.

- Jeg synes stadig, at institutionen, både den tidligere og nuværende leder, har et forklaringsproblem, men det må de selv rode med. Det er ikke min opgave, siger Bertel Haarder.

/ritzau/