Haarder luger ud på nationalscene: Jeg gør som Elbæk

Kulturminister Bertel Haarder (V) har fredag skiftet hele bestyrelsen på Det Kongelige Teater ud. Han vil dog ikke svare på, hvorfor den gamle bestyrelse ikke skal fortsætte.

- Jeg ville finde det helt rigtige hold, og det har jeg gjort. Hvad der i øvrigt er gået igennem mine tanker, det holder jeg for mig selv, siger ministeren.

Direktør og chefredaktør for Mandag Morgen Lisbeth Knudsen afløser efter nytår Stine Bosse som bestyrelsesformand. Det er anden gang på kun fire år, at den samlede bestyrelse for Det Kongelige Teater bliver udskiftet på én gang.

Det har vakt kritik fra både teatret og oppositionen. Men Bertel Haarder understreger, at han blot har gjort det samme som Uffe Elbæk (AL), der for fire år siden som nyvalgt radikal kulturminister udpegede en ny bestyrelse.

- Jeg har besluttet at gøre som min forgænger. Han skiftede også hele bestyrelsen ud, siger Bertel Haarder.

Han vil dog ikke fortælle, om han mener, at den gamle bestyrelse har udført et dårligt stykke arbejde.

- Jeg synes, det nye hold er et godt hold. Jeg har ikke udpeget det nye hold for dermed at kritisere det gamle. Jeg har bare sat et nyt hold, som en regering kan gøre, og det gjorde den tidligere regering også, siger han.

Kulturministeren mener, at han med den nye bestyrelse har sammensat "den helt perfekte buket."

- Jeg har fundet en topkvalificeret formand og rigtig kvalificerede medlemmer, som kommer fra hele landet og de forskellige kunstarter med juridisk og økonomisk sagkundskab, siger han.

Kulturministeriet har det overordnede ansvar for Det Kongelige Teater. Teatrets politiske og økonomiske mål bliver udstukket i fireårige såkaldte rammeaftaler, ligesom bestyrelsen bliver nedsat for en fireårig periode.

Den nye bestyrelse er udpeget for perioden 1. januar 2016 - 31. december 2019.

/ritzau/

Dagens Gossip