Haarder så gerne Løkke for bordenden om antiradikalisering

Skrevet af admin

10/05/2016

Dagens topnyheder

Forhandlingerne skrider for langsomt frem, og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) burde overtage forhandlingerne om antiradikalisering og radikaliserede religiøse forkyndere.

Sådan har kritikken lydt af regeringen, men det affejer kultur- og kirkeminister Bertel Haarder (V), som er sat til at forhandle med blandt andre Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og Konservative, der står bag kritikken om, at det trækker ud.

- Det havde været fint, hvis statsministeren var villig til at sætte sig for bordenden. Det tror jeg ikke, han har tid til. Vi har brugt rigtig mange morgener på det her.

- Der er også forberedende arbejde. Jeg tror, det er klogt nok, at statsministeren har sat mig, han kunne også sætte en anden, for bordenden, siger Bertel Haarder efter et møde, hvor et flertal blev enig om delaftaler med skærpet tilsyn af friskoler og foreninger.

Kort efter, at Haarder har affejet det, gentager Socialdemokraternes politiske ordfører, Nicolai Wammen, dog kritikken.

- For hver dag der går, jo større kan problemerne vokse sig, siger han.

Regeringen har desuden forslået at oprette såkaldte ekstremistlister, der skal forhindre religiøse forkyndere i at rejse ind i Danmark.

Men det bliver mødt med skarp kritik af Jacob Mchangama, jurist og direktør i tænketanken Justitia.

Han kalder det en form for sindelagskontrol, men det bliver også fejet af bordet af Bertel Haarder.

- Det er helt meningsløst. Det handler om, at man ikke skal kunne få tilskud til folkeoplysning og skoler, hvor man vil udbrede de meninger.

- Tilsvarende har man lov at være her i verden med sine meninger, men der er nogle, vi ikke vil have til Danmark. Det er ikke en menneskeret at komme til Danmark, det er det, vi skal huske, siger kulturministeren.

/ritzau/