Hårdt såret knivoffer anholdt for Ikea-drab

Svensk politi har anholdt to mistænkte i sagen om knivdrabene, der kostede en mand og en kvinde livet i Ikea i Västerås mandag.

Den ene af de anholdte er den mand, der er indlagt på et hospital med alvorlige skader, siger svensk politi på en pressekonference ifølge Aftonbladet.

- Han er anholdt på begrundet mistanke for drab, siger Per Ågren, lokalområdechef ved politiet i Västerås, på pressekonferencen mandag aften.

Ågren tilføjer, at den hårdt sårede mand er født i 1979, men oplyser ellers ikke meget om ham.

15-20 minutter efter knivoverfaldet anholdt politiet den første mistænkte uden for Ikea. Det er en mand født i 1992, oplyser Per Ågren på pressekonferencen.

Anholdelsen foregik udramatisk, sagde en polititalsmand tidligere.

Politiet vil ikke oplyse, om de to mistænkte har forbindelse til hinanden, men siger, at ingen af dem er kendt af politiet i forvejen.

Per Ågren siger, at det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at sige noget om et motiv for det dødelige knivstikkeri. Men noget tyder på, at det var tilfældigt, at de to dødsofre blev knivdræbt.

- Ud fra hvad vi kan se, er der ingen kobling mellem ofrene og gerningsmændene, siger han og betegner knivdrabene som "en vanvittig hændelse".

Han siger også, at det ikke umiddelbart ser ud til, at der er flere gerningsmænd.

- Vi mangler stadig meget efterforskning, både afhøringer, tekniske undersøgelser og vidneafhøringer, før vi kan konkludere noget, siger polititalsmanden ifølge nyhedsbureauet TT.

Ågren oplyser ifølge Aftonbladet, at politiet har beslaglagt knive, som menes at være mordvåbnene. Han kan ikke sige, om knivene stammer fra Ikeas køkkenafdeling, hvor drabene skete.

De to dræbte døde af deres sår, mens de stadig befandt sig i varehuset. En tredje person - den nu anholdte mand - blev kørt på sygehuset med livstruende skader. Han blev opereret med det samme, oplyser sygehusets akutmodtagelse, mens han meldes fortsat i kritisk tilstand.

Det er endnu uklart, hvordan den ene mistænkte har fået sine skader.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip