Hårdtprøvede Twitter fylder ti år

Skrevet af admin

20/03/2016

Mest læste i dag

"Just setting up my twttr". Sådan skrev medgrundlægger af Twitter Jack Dorsey i det første tweet på det sociale medie 21. marts 2006.

Ti år senere har Twitter nu 320 millioner månedlige brugere. Dog har mediet haft svært ved at lokke nye brugere til, og antallet af månedlige brugere på Twitter er forblevet det samme det seneste halve år.

Christiane Vejlø, der er digital trendanalytiker hos Elektronista Media, forklarer, at den hårde konkurrence blandt de sociale medier er en af grundene til, at det ikke går den rigtige vej for Twitter.

- Der er mange bud fra andre sociale medier. Der kommer hele tiden flere platforme til. Snapchat er i vækst, Facebook er det sociale sted, og Instagram er det sted, man går ud med billeder, siger hun.

I februar kom Twitter med et regnskab, der viste en omsætning på lidt over 2,2 milliarder dollar i 2015. Men på trods af den store omsætning, har Twitter aldrig haft overskud, og 2015 endte med et underskud på 521 millioner dollar.

- Sandsynligheden for, at noget overhoved overlever, er meget lille. Det er ikke ligesom det var tidligere, hvor man lavede en virksomhed og regnede med, at den kunne eksistere i 100 år.

- Det er en ret naturlig ting, at tingene ikke varer evigt. Så det ville ikke være unaturligt, hvis Twitter kommer til ikke at findes mere. Men det kan også godt være, at de tager nogle tiltag og prøver at imødekomme det, der sker nu, siger hun.

Tal fra DR's medieforskning viser, at kun fire procent af danskerne dagligt bruger Twitter. Men selv om kun få danskere er på det sociale medie, er det et af de mest brugbare, forklarer Christiane Vejlø.

- Twitter er ret fantastisk. Det er det sociale medie, hvor der er flest vitaminer i. Mens Facebook er mere hyggesnak med vennerne, og Instagram er mere se min avocadomad, så er Twitter en mulighedskilde uden lige.

- Man kan følge nogle nicher og på den måde få noget fedt ud af det, siger hun.

Der har svirret rygter om, Twitter muligvis vil give deres brugere lov til at tweete helt op til 10.000 tegn. Det blev dog afvist af Jack Dorsey, der fredag til NBC's Today Show fortalte, at et tweet fortsat kun vil være maksimum 140 tegn.

/ritzau/