Hårdttacklende spiller suspenderes i tre kampe af NFL

Skrevet af admin

12/01/2016

Mest læste i dag

Disciplinærkomiteen i National Football League, NFL, har tirsdag uddelt en særdeles hård straf til Cincinnati Bengals' linebacker Vontaze Burfict, der flere gange i denne sæson har fået påtaler og bøder for sit hårde spil.

Denne gang er det Burficts omdiskuterede tackling lørdag mod en af NFL's største stjerner, Pittsburghs wide receiver Antonio Brown, der har medført en straf på tre spilledages suspendering.

Da Cincinnati allerede er røget ud af slutspillet i NFL, vil suspenderingen træde i kraft fra næste sæson.

Burficts hårde tackling fandt sted i sidste minut af kampen mellem Cincinnati og Pittsburgh lørdag nat. Brown havde netop grebet en bold og havde blikket rettet væk fra Burfict, der tacklede ham i hovedet.

Brown udgik efterfølgende med tegn på hjernerystelse og er stærkt tvivlsom til weekendens divisional playoff mod Denver Broncos. Pittsburgh Steelers slog Cincinnati Bengals 18-16.

Ifølge disciplinærkomiteen i NFL er Burfict blevet straffet for "unødvendig hårdt at benytte sin skulder til kraftfuld kontakt mod hoved- og nakkeområdet på en forsvarsløs spiller".

Det fremgår af en meddelelse natten til tirsdag dansk tid.

NFL har tidligere været kritiseret i højlydte vendinger for deres manglende tiltag mod hovedskader hos spillerne i ligaen. Kritikerne mener, at NFL gør alt for lidt for at beskytte deres spillere.

I april satte NFL syv milliarder kroner af til skadeserstatninger til spillere, som får varige mén efter hovedskader i de næste 65 år.

Det blev udgangen på et forlig mellem NFL-organisationen og omkring 5.000 tidligere NFL-spillere, der havde lagt sag an.

Amerikansk fodbold er USA's mest populære sportsgren, og NFL genererer indtægter for omkring 70 milliarder kroner hvert eneste år.

/ritzau/