Haas vragede Kevin Magnussen i sidste øjeblik

Det nye Formel 1-hold Haas ville have tilbudt Kevin Magnussen et sæde i næste sæson, hvis ikke franskmanden Romain Grosjean havde sagt ja til det samme. Det fortæller den amerikanske Haas-ejer, Gene Haas.

- Vi talte med Magnussen, som var en virkelig god kandidat. Han var meget respekteret hos McLaren-holdet, siger Gene Haas til formula1.com.

- Faktisk havde vi givet Magnussen rollen som førstekører, hvis Romain havde afvist os, afslører Gene Haas.

23-årige Magnussen kørte hele Formel 1-sæsonen for McLaren i 2014, mens han i 2015 var reserve for Jenson Button og Fernando Alonso.

Danskeren fik at vide på sin fødselsdag, at McLaren ikke havde en Formel 1-plads til ham i næste sæson.

Allerede tidligere på sæsonen havde Magnussen slået fast, at han ikke ville være tilfreds med endnu en sæson som reserve. Og det var på det tidspunkt, at Haas rettede henvendelse til Magnussen.

Magnussen har fået en tjans som testkører for Porsche, som ikke er med i Formel 1. Og han ser ud til helt at forlade Formel 1, da Manor Marussia-mandskabet er det eneste hold, som ikke har bekræftet sine to kørere i 2016.

Haas er det første amerikanskejede hold siden 1986 og vil debutere i Formel 1 næste sæson med Grosjean, som tidligere har kørt for Lotus, samt mexicanske Esteban Gutierrez.

/ritzau/

Dagens Gossip