Hacker erkender sig skyldig i afsløring af Clinton i e-mailskandale

En rumænsk hacker, der afslørede, at Hillary Clinton brugte en privat e-mail server, da hun var USA's udenrigsminister, erklærede sig fredag skyldig, da han blev stillet for retten i byen Alexandria i Virginia, oplyser det amerikanske justitsministerium.

Marcel Lazar, som kaldte sig "Guccifer" på internettet, vil få sin dom den 1. september, sagde dommeren i sagen, James Cacheris.

I nylige interviews i amerikanske medier har Lazar hævdet, at han uden større problemer kunne hacke sig ind på Clintons omstridte private mail-server.

Justitsministeriet har ikke bekræftet påstanden, og en embedsmand i politiet siger, at der ikke er fundet beviser, som understøtter hackerens udtalelser.

Talsmænd for Hillary Clinton siger, det materiale, som myndighederne har om sagen, kun viser, at Clintons praksis med private e-mails har været anderledes end hendes forgængeres.

Embedsmænd fremhæver imidlertid, at der blev indført nye regler i udenrigsministeriet i 2009, hvorved Clinton ikke kan henholde sig til, hvad tidligere udenrigsministre har gjort.

Clintons talsmænd pointerer også, at der ikke er fundet beviser for, at hackere brød ind og fik adgang til fortrolige eller hemmelige oplysninger. De tilføjer, at embedsmænd i udenrigsministeriet havde fuldt kendskab til hendes praksis.

Udenrigsministeriet påpeger imidlertid, at Clinton ikke sørgede for at få brugen af private servere juridisk godkendt. Udenrigsministeriets stab ville aldrig være gået med til det af sikkerhedshensyn, hedder det.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip