Hackere lækker oplysninger om brugere af utroskabs-side

Skrevet af admin

19/08/2015

Dagens topnyheder

Hackere, der har stjålet private oplysninger fra en hjemmeside, hvor man kan lede efter en affære ved siden af sit faste forhold, ser ud til at have gjort alvor af en trussel om at offentliggøre informationerne på nettet.

Flere amerikanske medier - blandt andet teknologisiden Wired - skriver, at hackerne har lagt i alt 9,7 gigabyte data online.

Her gemmer sig blandt andet kreditkortoplysninger samt navne, adresser og e-mail-adresser på omkring 32 millioner brugere af utroskabssiden AshleyMadison.com.

Informationerne rækker tilbage til 2007, skriver Wired, der samtidig noterer, at mange af brugerne ser ud til at have opgivet falske adresser.

Det er cirka en måned siden, at hackerne fik adgang til brugernes data. På det tidspunkt hævdede Ashley Madison at have knap 40 millioner brugere, der angiveligt alle har søgt en hemmelig affære.

Hackerne truede også med at offentliggøre data om brugerne på den lignende side EstablishedMen.com, der også ejes af selskabet Avid Life Media, hvis ikke siderne blev lukket ned.

- Avid Life Media har ikke lukket Ashley Madison og Established Men. Vi har forklaret Avid Life Media og dets brugeres svindel, bedrag og dumhed. Nu kan alle se deres data, siger hackerne i en meddelelse ifølge Wired.

Informationerne er kun tilgængelige via den såkaldte Tor-browser, hvor brugerne har bedre mulighed for anonymitet.

Avid Life Media har sloganet: "Livet er kort. Hav en affære". På sine hjemmesider lover selskabet 100 procents diskretion.

I en meddelelse oplyser ejeren af utroskabssiderne ifølge Reuters, at man samarbejder med FBI om at undersøge lækken, og at hackernes ageren har "konsekvenser for uskyldige borgere".

/ritzau/