Had i luften før dansk boksebrag

Der er sagt mange grimme ord, men nu er det næverne, der skal tale.

Bokserne Patrick Nielsen og veteranen Rudy Markussen står over for hinanden lørdag aften i Brøndby Hallen efter otte måneder med had i luften.

Tilbage i april opstod der tumult, da Markussen afbrød et pressemøde før Patrick Nielsens kamp mod argentineren Ruben Eduardo Acosta.

Markussen havde ikke været i ringen siden 2012, men ville pludselig have en kamp mod sin 14 år yngre landsmand.

- Før det pressemøde havde jeg ikke noget imod Rudy, men når han tror, at han er på samme plan som mig og kan udfordre mig, så ændrede mit syn på Rudy sig 180 grader, siger Patrick Nielsen.

- Det irriterer mig, at jeg har brugt 14 år af mit liv på at nå hertil, hvor jeg er.

- Jeg har kæmpet for det og har boet tre år i Berlin, hvor Rudy kun holdt to uger. Rudy har holdt en pause og tabt en hel masse kampe, og det irriterer mig, at han tror, han pludselig kan komme ind og stjæle mit rampelys, siger Patrick Nielsen.

Den 24-årige bokser har annonceret, at han stopper karrieren, hvis han taber til Markussen.

- Så er det ovre. Hvis jeg ikke kan vinde over Rudy, så kan jeg ikke vinde over nogen som helst. Jeg glæder mig til lørdag, hvor den nye generation smadrer den gamle ud af banen, fastslår han.

38-årige Rudy Markussen forstår ikke helt, hvorfor Patrick Nielsen er så irriteret på ham.

- Det er ikke min plan, at han skal stoppe med at bokse efter sit nederlag. Jeg truer ikke med at tage brødet eller jobbet fra ham.

- Det her var en mulighed for at lave et opgør, som vi aldrig har set tidligere i Danmark.

- At han tager det ilde op og føler det som en trussel? Jamen sådan er professionel boksning - man udfordrer hinanden. Sådan er det.

- Jeg så en mulighed, og den greb jeg. Og se, hvor vi står henne nu, siger Rudy Markussen.

Markussens træner, Kenneth Svensson, forstår slet ikke Patrick Nielsens irritation.

- Patrick skulle måske være taknemmelig. Mig bekendt er der ikke mange, der var interesseret i at se Patrick, når han har mødt indianere og russere med videre.

- Måske burde han være taknemmelig over, at han kan få den her kamp, men det kræver, at man har en lille smule stil, siger Svensson.

Begge boksere er i stald hos Team Sauerland, og promotor Kalle Sauerland har lovet vinderen en VM-kamp mod Arthur Abraham til næste år.

Danskerbraget mellem Markussen og Nielsen bokses lørdag aften i en udsolgt Brøndby Hallen foran 5500 tilskuere. Kalle Sauerland vurderer, at man reelt kunne have solgt 25.000 billetter til kampen.

/ritzau/

Dagens Gossip