Haderslev og Odense får fælles vagtcentral

Odense og Haderslev får fra 1. januar fælles alarmcentral. I dag underskrev Haderslev's borgmester, Jens Christian Gjesing og Odense's borgmester, Anker Boye, en samarbejdsaftale mellem de to kommunale redningsberedskaber.

Aftalen indebærer, at Haderslev Brand og Redning fra den 1. januar 2014 bliver koblet op på Odense Brandvæsens vagtcentral. Odenses vagtcentral skal herefter foretage udkald af brandmandskab i Haderslev Kommunes område.

Desuden skal vagtcentralen servicere Haderslev Kommunes indsatsledere og holdledere via radio og mobiltelefon, når de udfører beredskabsopgaver i Haderslev Kommune.

- Det er interessant at indgå samarbejder på nye områder med andre kommuner, hvor vi har en formodning om, at vi kan skabe en rationel drift og samtidig sikre borgerne større værdi for pengene, siger borgmester Jens Christian Gjesing.

Borgerne kommer ikke umiddelbart til at mærke nogen forskel, hverken i Haderslev eller Odense, men Odenses borgmester Anker Boye mener alligevel at de to kommuners borgere vil få glæde af samarbejdet:

- Et godt, formaliseret samarbejde på tværs af kommunegrænserne gavner helt sikkert borgerne på den lange bane, siger han.

Aftalen løber frem til 31. december 2018 og kan herefter forlænges.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip