Hækkerup arbejder allerede på at ændre politiets måltal

Skrevet af admin

18/02/2014

Dagens topnyheder

Meget tyder på, at politikernes detailstyring af politiets arbejde gennem de såkaldte resultatkontrakter bliver fortid inden længe.

Mandag sendte Venstre og Konservative et brev til justitsminister Karen Hækkerup (S) om, at de gerne vil have droppet kontrakterne, der blandt andet dikterer antallet af eksempelvis razziaer for spritkørsel og kørsel på cykel uden lys.

Og nu slår Hækkerup fast, at det arbejde har hun allerede sat gang i.

- Jeg deler den holdning, at vi skal have mål, for det giver en vis sikkerhed for, at man ved, hvor man går hen, og hvor man skal hen. Men omvendt skal vi også væk fra nogle af de rigide krav, der har været.

- Derfor glæder det mig, at det lader til, at jeg vil få nemt ved at samle et flertal for, at vi skal væk fra resultatkontrakter og mere i retning af lokale strategier, hvor vi giver noget mere tillid og mulighed for at lave lokale prioriteringer, siger hun til Ritzau.

Hun slår dog også fast, at resultatkontrakterne har været nødvendige i udviklingen af politiet. De har betydet, at man har fået langt bedre dialog om, hvilke opgaver, man løfter, og de har skabt større gennemsigtighed omkring politiets arbejde.

Men der har også været problemer, erkender Hækkerup, selvom hun ikke vil gå nærmere ind i hvilke.

- Det, jeg gerne vil sige, er, at vi er bare et andet sted nu, end da vi indførte dem. Vi kan nu give lidt mere los og gå væk fra dem og dermed også væk fra den kritik, der har været, siger hun.

Karen Hækkerup har sørget for, at de politiske partier bliver indkaldt til forhandlingsmøder. Hun forventer, at de partier, som kommer til at indgå i aftalen, afholder sig fra fremadrettet at kritisere politiet for deres prioriteringer.

- Jeg ser frem til at kunne lade politiet foretage de prioriteringer, de gerne vil, uden at nogle hele tiden skal være efter dem og kritisere, hvis man synes, at det skulle gøres på en anden måde, end man gerne selv ville have gjort det, siger hun.

/ritzau/