Hækkerup er glad for Danmarks fattigdomsgrænse

Danmark har nu for første fået gang en officiel fattigdomsgrænse. Det fastslår socialminister Karen Hækkerup (S) på baggrund af anbefalinger fra Ekspertudvalget for fattigdom, der netop har fremsat deres anbefalinger til, hvordan fattigdom bør opgøres i Danmark.

»Vi har nu en fattigdomsgrænse i Danmark, og det er jeg rigtig glad for,« siger Karen Hækkerup efter fremlæggelsen af anbefalingerne til B.dk.

»Vi har taget imod anbefalingerne fra udvalget, men fattigdomsgrænsen er selvfølgelig ikke helt færdig endnu,« fastslår hun yderligere.

Ekspertudvalget blev nedsat i maj sidste år og har nu foreslået en økonomisk fattigdomsgrænse, der skal suppleres af en række endnu ikke fastsatte indikatorer for afsavn og risiko. Den økonomiske fattigdomsgrænse fastsætter, at man er fattig i Danmark, hvis man i tre år i træk har haft en indkomst under 50 procent af medianindkomsten og ikke har en formue på over 100.000 kroner. Det betyder, at 42.200 personer i Danmark kan betragtes som værende fattige ud fra de nyeste tal fra 2010.

Formand for ekspertudvalget, professor i økonomi på Aarhus Universitet Torben M. Andersen, understreger, at den økonomiske fattiggrænse, der læner sig meget op af OECDs officielle fattigdomsgrænse, ikke kan stå alene, og derfor skal der udarbejdes indikatorer for risiko og afsavn.

»Det vil give et mere dækkende billede af fattigdomssituationen i Danmark. Vi håber, det her vil skabe et øget fokus på fattigdom, og at indsatsen dermed kan målrettes bedre,« siger han til B.dk.

Og netop en mere målrettet indsats er også regeringens opgave nu, lyder det fra Karen Hækkerup.

»Vi skal nu i gang med at udarbejde indikatorerne for risiko og afsavn, så fattigdomsgrænsen kan blive helt færdig og implementeret i Danmark,« siger ministeren.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip