Hækkerup har tilbud til afghanske tolke

Her vil han præsentere et tilbud til de tolke, der har assisteret Danmark og danske soldater under krigen i Afghanistan. Det sker klokken 14 på Christiansborg.

Regeringens »tilbud« til de afghanske tolke kommer i forlængelse af, at den britiske regering netop har tilbudt ophold i Storbritannien til afghanske tolke, der hjulpet briterne i Afghanistan.

Akkurat som i Danmark har mange britiske politikere ellers været stærkt imod at lade afghanerne få ophold i landet, men nu bekræfter regeringskilder over for BBC, at afghanske oversættere, der har arbejdet i frontlinjen i et år eller mere, vil blive tilbudt et visum til Storbritannien, som i første omgang gælder for fem år.

Tilbuddet omfatter ifølge BBC omkring halvdelen af de afghanske tolke, der har arbejdet for briterne.

Den danske regering har længe tøvet med at hjælpe de afghanske tolke, men i april besluttede Nick Hækkerup dog at yde hjælp til otte ud af de 195 tolke, der siden 2008 har ydet assistance til de danske soldater i Afghanistan.

De otte tolke kommer fra Helmand-provinsen og vurderes derfor at være i større fare end de øvrige tolke, som kommer fra andre områder, lød det i april fra ministeren.

Dagens Gossip