Hækkerup: Jeg skal spare 2,7 milliarder

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil ikke tage æren for, at milliardstore besparelser i forsvaret finansierer en ny motorvej mellem Herning og Holstebro.

- Som forsvarsminister er jeg i gang med at finde 2,7 milliarder på forsvarets budget, som jeg skal finde 15 procent af. Mine kræfter er fokuseret på at finde penge, ikke at bruge penge. Det er der så mange andre, som er gode til, siger Nick Hækkerup.

I hans udspil til forsvarsforlig hedder det, at " Forligspartierne er enige om, at frigjorte midler i 2013 og 2014 på samlet set cirka 2,5 milliarder kroner anvendes til udbygningen af strækningen Holstebro-Herning til motorvej", skriver Berlingske.

Nick Hækkerup afviser, at han har indgået en studehandel om den vestjyske motorvej med Venstre og De Konservative.

- Jeg laver ikke studehandler. Jeg fører mine forhandlinger med alle partier ved forhandlingsbordet. Det er vi alle sammen allerbedst tjent med, siger forsvarsministeren.

Han afviser, at forsvaret efter besparelserne ikke kan deltage i internationale operationer som søværnet ved Afrikas Horn, hæren i Afghanistan og flyvevåbnet i Libyen.

- Min opgave er at finde 2,7 milliarder. Det har jeg en god dialog om med forsvarsforligspartierne. Jeg håber, at vi kan gøre det på en måde, så forsvaret kan opretholde sine operative kapaciteter, siger Nick Hækkerup.

Det er et "kæmpe problem", at forsvaret suspenderer værnepligten og lukker kaserner, fordi der i 2013-2014 skal findes 2,5 milliarder kroner til en vestjysk motorvej, mener Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen.

- Vi går ind for motorvejen fra Herning til Holstebro, men pengene skal ikke tages ved at slagte kaserner og afvikle værnepligten. Det er en helt forkert prioritering, mener Søren Espersen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip